ssl-certifcaat-banner

Let’s Encrypt trekt drie miljoen certificaten in vanwege een bug

 Let's Encrypt heeft op 4 maart 2020 meer dan drie miljoen tls/ssl-certificaten ingetrokken vanwege een bug. Hierbij gaat het om 2,6% van alle actieve certificaten. De gebruikers waarvan het bedrijf contactinformatie heeft, hebben een e-mail ontvangen.

Op 29 februari werd de bug ontdekt, die er voor zorgt dat Let's Encrypt van heel veel certificaten de authenticiteit niet meer kan verifiëren. Het gaat hier om meer dan 3 miljoen certificaten, van het totale aantal actieve certificaten dat op dit moment op 116 miljoen staat. Bij het aanvragen van een Let's Encrypt-certificaat is het optioneel om een e-mailadres op te geven. Iedereen die een e-mailadres heeft opgegeven ontving een e-mail met betrekking tot de bug. Voor iedereen die geen e-mail heeft opgegeven is er een tool die checkt of het certificaat van een domein getroffen is door de bug en vernieuwd moet worden. Er is een lijst online gezet met alle serienummers van de certificaten die ingetrokken worden.

Wat is een SSL-certificaat?

SSL staat voor Secure Sockets Layer, het zorgt er voor dat er een versleutelde verbinding komt tussen de server van een website en de internetbrowser zoals Google Chrome. Je kunt een SSL-certificaat herkennen aan een slotje dat linksboven in de adresbalk staat. Wilt u weten waar een SSL-certificaat nog meer voor dient? Check dan onze blog over het belang van een certificaat.

Wij werken niet standaard met de gratis SSL-certificaten van Let's Encrypt. Dat betekent dat we kunnen garanderen dat onze websites geen certificaat bug bevatten. Wilt u een website laten maken? Bel ons op T: 013 504 1888 of stuur ons een mailtje naar: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Deze berichten zijn misschien ook interessant

By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to http://www.vanlaarhovenwebsites.nl/