Hoger in Google met je website

03 juli 2020

 

Informatie en tips voor een betere vindbaarheid in Google

Het belang van een gebruiksvriendelijke en moderne website hoeven we je niet uit te leggen. Maar heb je er wel eens over nagedacht hoe goed jouw website eigenlijk wordt gevonden door de doelgroep? Je wilt het liefst helemaal bovenaan komen te staan. Dat gaat lukken! Dit artikel gaat je daarmee al een eind op weg helpen.

Wanneer je webpagina's hoog scoren in Google, genereer je veel gratis verkeer richting je website. Maar hoe doe je dat, hoger in Google komen? Hoe zorg je dat Google jouw webpagina's boven die van je concurrenten toont?

Praktische SEO tips

 • Zorg vooraf voor een goede zoekwoordanalyse
  Voordat je een webpagina gaat optimaliseren voor een zoekterm, is het handig om te weten of er wel wordt gezocht op die term. Als je een dierenspeciaalzaak hebt, wil je wellicht gevonden worden op het woord "dierenspeciaalzaak". Maar misschien zijn er veel meer mensen die zoeken op "dierenzaak" of "dierenwinkel".
 • Optimaliseer de landingspagina's
  Iedere pagina optimaliseer je met het gekozen zoekwoord. Het is van groot belang dat je de webpagina's met relevante content vult aan de hand van deze zoekwoorden. Werk daarnaast met tussenkoppen en zorg ervoor dat je paginatitel en beschrijving ook geoptimaliseerd is met het zoekwoord. Werk met unieke content. Kopieer geen teksten van andere websites. Dit straft Google af!
 • Zorg voor een goede url-structuur
  Zorg voor een goede structuuropbouw in de url. Door zoekwoorden in de url te verwerken, maak je een zoekmachine duidelijk waar een webpagina over gaat.
  Dus niet: www.voorbeeld.nl/category1/post?ID=253 maar www.voorbeeld.nl/zoekwoord
 • Werk met Alt-teksten
  Bij afbeeldingen kun je een alternatieve omschrijving opgeven, de zogenaamde alt-tekst. Deze verschijnt in de broncode van de pagina. Hierin kun je zoekwoorden herhalen zodat Google ook de afbeeldingen op de pagina goed beoordeelt.

Bovenstaande tips zijn slechts enkele zaken waar een website volgens Google aan moet voldoen. Er zijn tal van andere optimalisatie spelregels om beter vindbaar te worden. Een veilige en snelle website is daar een voorbeeld van.

Zoekmachine optimalisatie is een proces dat geen einde kent. Uw concurrenten staan immers niet stil, maar Google ook niet. Regelmatig vernieuwt de zoekmachine het algoritme waardoor websites weer op andere punten beoordeeld worden. Dit kan gevolgen hebben voor de wijze waarop uw website geoptimaliseerd moet worden. Wij van Van Laarhoven Websites kunnen u helpen hier continue op toe te zien en bij te sturen. Wil je ook goed gevonden worden in Google? We maken graag een online successcan van uw website!