Maak een app van jouw website of webshop

18 december 2017

 

Apps zijn hot. En ze zijn ook nog eens hartstikke handig voor uw klanten. Tegenwoordig bezoeken meer mensen het internet via mobiele apps dan via desktop browsers; alle reden dus om ook van uw website of webshop een app te maken! En dit is makkelijker dan u misschien denkt. Vroeger zat er behoorlijk wat werk in het bouwen van een app, wat flink in de kosten liep. Maar tegenwoordig is het niet meer zo moeilijk om een goede app te bouwen. Dit alles komt door de opkomst van de Progressive Web Apps.

Progressive Web Apps (PWA) zijn websites gebouwd met webtechnologie die zich gedragen als een app. Voor bouwers is het ontwikkelen van een Progressive Web App een stuk eenvoudiger geworden. Daarnaast vinden gebruikers een Progressive Web App vaak prettiger dan een mobiele website, omdat het hele scherm van een mobiel apparaat benut wordt, net als bij een gewone app.

De voordelen van een Progressive Web App:​

Het gebruik van PWA's brengt veel voordelen met zich mee. Het voornaamste voordeel is dat je niks hoeft te downloaden, wat data en opslagruimte spaart. Voor veel gebruikers is dit vaak een grote drempel bij het installeren van een app. Doordat het sneller en vriendelijker is in gebruik zorgt het voor een betere user experience, dit levert over het algemeen meer conversie op. Vooral voor webshops is de Progressive Web App eigenlijk een must.

Nog meer voordelen:

• Makkelijk voor de bezoeker. Zodra de website op een mobiele apparaat geopend wordt zal er gevraagd worden of de website toegevoegd moet worden aan het startscherm. Bezoekers hoeven niet eerst naar de App Store of de Google Play Store
• Een Progressive Web App werkt conversie verhogend
• De PWA kan pushnotificaties versturen
• De PWA is ook zonder internet te bereiken
• De PWA is goedkoper in ontwikkeling en makkelijker in onderhoud
• Ideaal voor websites en webshops met terugkerende klanten

De bovenstaande voordelen spreken voor zich en wij van Van Laarhoven Websites zijn erg onder de indruk van de mogelijkheden van een PWA. De Progressive Web App toont in onze ogen enorm veel potentieel. Wilt u meer weten? Wij adviseren u graag. Neem contact met ons op voor een vrijblijvende afspraak.

Tel. 013 504 1888
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.