• Van Laarhoven Websites Diessen

    Onze blog

    Actueel nieuws over websites, apps, narrowcasting en veel meer.

    • ✔ Nieuwste feiten
    • ✔ Actueel nieuws
    Gratis Seo scan

Een https:// verbinding betekent nog geen veilige website

ssl-certificaat

Steeds meer websites, zoals ook die van ons, laten met https:// en een groen slotje zien dat de website een veilige verbinding heeft. Maar het groene slotje voor de url is geen garantie op een veilige website. Duizenden websites beschikken over een werkend groen slotje en dus het predicaat 'veilig', terwijl ze dat niet zijn.

Uit verschillende onderzoeken van onder andere de NOS en de Volkskrant blijkt dat er duizenden websites op de zwarte lijst staan, maar wel beschikken over een geldig SSL-certificaat (groen slotje). Hierdoor lijkt de website veilig en betrouwbaar, maar is dat niet. Kwaadwillende kunnen namelijk eenvoudig een gratis beveiligingscertificaat Let's Encrypt aanvragen en installeren op hun onveilige en virus verspreidende website. Voor de buitenwereld lijkt het dus dat de website veilig is, maar op de achtergrond haal je toch een virus binnen.

Digitale beveiliging

Analyse van die data wijst op een chronisch gebrek aan adequate digitale beveiliging bij kleine en middelgrote bedrijven. Daarom is het verstandig om uw website naast een betaalde SSL certifcaat ook te voorzien van technisch onderhoud zoals regelmatig updaten van het CMS en de plug-ins die gebruikt worden. Hierdoor blijft uw website onder de motorkap technisch goed en veilig draaien.

Naast een goede beveiliging moet uw uw website vanaf 25 mei 2018 ook voldoen aan de nieuwe AVG privacy wetgeving.

Wilt u meer weten over een goed beveiligde website die ook AVG proof is?Laat het ons weten! We helpen u graag.

Mobiel geschikte websites hoger in de zoekresultat...
Het belang van een SSL certificaat