• Van Laarhoven Websites Diessen

    Onze blog

    Actueel nieuws over websites, apps, narrowcasting en veel meer.

    • ✔ Nieuwste feiten
    • ✔ Actueel nieuws
    Gratis Seo scan

Mobiel geschikte websites hoger in de zoekresultaten

mobile-first-google

De laatste tijd ontvangen wij vanuit Google steeds meer berichten dat mobiel geschikte websites voorrang krijgen in de zoekresultaten. Mobile-first staat hoog op de agenda bij Google. Om hoge posities in de zoekresultaten te behalen is het van groot belang dat u een mobiel geschikte website heeft. Doordat meer dan 50% van de zoekopdrachten via mobiel wordt gedaan, rolt Google een mobile first index uit.
Als uw website is aangemeld in de Google Search Console dan ontvangt u op het ingestelde e-mailadres onderstaande e-mail:


Waarom een mobile first index?

Door het huidige en verwachte aantal mobiele zoekers is ranken via desktopversies niet meer de beste methode. Het komt namelijk voor dat sommige websites andere content toont aan mobiele bezoekers. Wanneer een mobiele bezoeker van de website op een zoekresultaat klikt, vindt hij of zij niet de juiste informatie. Google gaat daarom voortaan de mobiele versies indexeren en niet meer de desktop versies. Zo komen de geïndexeerde zoekresultaten altijd overeen met de content die op mobiel aan de bezoeker wordt getoond.


Is je website geschikt voor mobiele apparaten? 

​Online kun je zelf eenvoudig testen of je website mobiel geschikt is. Dit kun je per webpagina testen door de url op te geven. 
Via onderstaande knop kun je inzien of uw website mobiel geschikt is.


Mijn website is niet mobiel geschikt, wat nu? 

Websites of webshops zonder mobiele versie zullen na het uitrollen van de mobile first indexing nog wel worden geïndexeerd. Dit gebeurt echter met de mobiele Googlebot en niet met de desktop Googlebot. Voor een goede positie in de zoekresultaten is het zeer wenselijk om je website of webshop zo goed mogelijk in te richten voor mobiele gebruikers. We raden je aan om je huidige desktop website of webshop responsive te laten maken. 

Heb je nog vragen over de mobile first index van Google? Neem dan contact met ons op! Tel. 013 504 1888 of mail Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Maak een app van uw website of webshop
Een https:// verbinding betekent nog geen veilige ...