• Home
  • Blog
  • Mobiel geschikte websites hoger in de zoekresultaten
charles-yHH4CGF1YNk-unsplash

Mobiel geschikte websites hoger in de zoekresultaten

De laatste tijd ontvangen wij vanuit Google steeds meer berichten dat mobiel geschikte websites voorrang krijgen in de zoekresultaten. Mobile-first staat hoog op de agenda bij Google. Om hoge posities in de zoekresultaten te behalen is het van groot belang dat je een mobiel geschikte website hebt. Doordat meer dan 50% van de zoekopdrachten via mobiel wordt gedaan, rolt Google een mobile first index uit.
Als jouw website is aangemeld in de Google Search Console dan ontvang je op het ingestelde e-mailadres onderstaande e-mail:

Waarom een mobile first index?

Online kun je zelf eenvoudig testen of je website mobiel geschikt is. Dit kun je per webpagina testen door de url op te geven.
Via onderstaande knop kun je inzien of jouw website mobiel geschikt is.

Mijn website is niet mobiel geschikt, wat nu?

Websites of webshops zonder mobiele versie zullen na het uitrollen van de mobile first indexing nog wel worden geïndexeerd. Dit gebeurt echter met de mobiele Googlebot en niet met de desktop Googlebot. Voor een goede positie in de zoekresultaten is het zeer wenselijk om je website of webshop zo goed mogelijk in te richten voor mobiele gebruikers. We raden je aan om je huidige desktop website of webshop responsive te laten maken.

Heb je nog vragen over de mobile first index van Google? Neem dan contact met ons op! Tel. 013 504 1888 of mail Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Deze berichten zijn misschien ook interessant